2009-10-04

Tant Gröns Kanelbullar

Eftersom det är kanelbullens dag tänkte jag bjuda på mitt eget recept. Det är rätt så enkelt även om man är nybörjare på virkning.

Jag har virkat med garn från Marks och Kattens, Bianca i en beige nyans, (fyndad på loppis och jag vet inte om den tillverkas idag), och virknål storlek 3,5.

Virka 7 luftmaskor. Virka därefter en fastmaska i den 6:e luftmaskan. Därefter virkas en fastmaska i varje luftmaska, i den sista virkas tre fastmaskor. Samma sak fortsätter på andra sidan och i den sista maskan virkas även där tre fastmaskor. Du ska nu ha 16 maskor.

Sedan virkade jag runt runt med en fastmaska i varje fastmaska. Allteftersom fyller jag med vadd och vid ungefär 30 centimeters längd så virkade jag ihop de båda sidorna med en fastmaska i både maskan närmast mig på fram och den som satt på motsatt sida bak.

Nästa steg var att sy ihop själva rullen. Mitten blev början eftersom den blir lämpligt bullig. Därefter virkade jag fastmaskor runt rullen i ett brunt garn runt för att få kanellook och sist av allt sydde jag på vita pärlor som pärlsocker. Busenkelt!

2 kommentarer:

  1. Så kul, det här vill jag prova! fram med stickorna!

    SvaraRadera
  2. Ja det är jättekul att virka. Snyggt som prydnad är det också!

    SvaraRadera