2011-09-08

En vecka senare

Nu har det gått snart en vecka sen Systrarna Bus flyttade till Piteå och det är fascinerande hur det som till en början var två identiska katter har utmejslats till två individer. Nu är det helt omöjligt att förstå att vi för en vecka sedan hade svårt att skilja dem åt. Bevisen hittar jag dock i datorn när jag upptäcker att jag förväxlat katterna när jag märkt upp bilderna med nyckelord.


Fröken A är den korthåriga systern med mandelformade ögon som modigt och nyfiken ska inspektera allt och då menar jag verkligen allt. Hitills har denna nyfikenhet resulterat i ett bad i toastolen, några klättervändor i gardinen, en vält pelargonkruka och två besök i den öppna spisen med bad som resultat eftersom hon blev sotig. Hon är också den som oftast kommer först när man öppnar dörren och som först vågade hälsa på Herr T utan att fräsa.


Fröken M är den lilla damen med lurvig änglamjuk päls och örontofsar som nyfiket tittar på när syrran gör upptåg och som gärna virar svansen runt sig under tiden. Om hon inte också hakar på förstås. Hon är fortfarande lite skeptisk mot Herr T men vågar allt mer. Jagar han henne så fräser hon dock till och han får lomma tillbaka till var han kom i från. Redan nu är det ganska uppenbart att det är systrarna som kommer att styra över honom. Precis som Herr P en gång gjort.


Sötast är det dock när de sover sida vid sida (eller på varandra) högt spinnande för att sedan vaknar för att tvätta varandra och sen tyst övergå till att bita varandra och slåss. Slagsmål som är ljudlösa och ömsinta eftersom nafsandet och pälsputs avlöser varandra.

5 kommentarer:

 1. så fina! mysigt det måste vara med så många katter!

  SvaraRadera
 2. Vilka små sötisar! Vi har också köpt en kisse där för några år sedan. Det är verkligen tur att dom finns! Ha en trevlig helg! Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Sofia: Ja det är himla trevligt!

  Mrs Peaches: Ja det är bra att det är nån som tillvaratar katternas intressen! Trevlig helg på dig också! :)

  SvaraRadera
 4. Härliga! Fina bilder, kram från Sandra

  SvaraRadera