2012-01-15

Det är några som blivit stora

Systrarna Bus ser ut mer som Helan och Halvan nu för tiden. När de flyttade in i början av september kunde jag knappt skilja dem åt, men det tog bara några dagar innan jag började se skillnaden mellan dem. Nu är det ingen tvekan vem som är vem.


Fröken A är Halvan med sin korta päls medan fröken M är Helan men massa päls och en fluffig svans som mest påminner om en dammvippa. Båda är stora kleptomaner som älskar att sno saker och man kan hitta det mesta under möblerna. Fröken M är dock en aning mer förtjust i ull och tar med gärna ut ullsulorna från dina skor eller nystanet ur stickpåsen. Att det sitter en stickning i andra ändan är inte så intressant men det underlättar spårningen för ägaren av nystanet i alla fall.


Alla bus och upptåg de hittar på har dock lett till att de har lärt sig vad ordet nej betyder. Fast det kan ju i och för sig bero på att Herr T också gjort det och skäller upprört så fort han hör ordet Nej! och att det intensiva skällandet är mer läskigt än den människa som ropar nej.

8 kommentarer: