2012-06-12

Efter regn kommer solsken

Efter flera veckor av ihållande regnande och kallt väder så sken solen i helgen och det var faktiskt en gnutta varmt om man stod i lä mot en vägg. Det kändes rätt så avlägset att minnas samma tid förra året när det var 30 grader varmt. Då var sedan länge fröna i jorden, och plantorna utplanterade och ogräset torkade bort. I år har det inte varit lika lätt. Nu är dock det mesta utplanterat och snart kommer solen och värmen. Ogräset har dock fått härja fritt och det ser riktigt vildvuxet ut på sina ställen. T.o.m gräset har härjat fritt när regnet har hållit gräsklipparen inne.

I år blir det tomater, squash, ruccola, lavendel, örter och blommor på balkongen och potatis, morot, rädisa, rödbeta, vitlök, örter och dill i trädgården som jag får nyttja. Åh vad jag längtar efter att få börja skörda nu!

4 kommentarer:

 1. Ja, det är härligt att sommaren är här. Det är skönt att "påta på".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli skönt att få vara ledig snart och påta på utan att behöva tänka på att gå till jobbet :)

   Radera
 2. Din lavendel blommar! Min är bara grön ännu...men det beror kanske på var man köpt den och hur långt den kommit. Visst var det härligt med lite sol. Idag moln och kallare igen. Men snart måste den ju komma PÅ RIKTIGT, sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är nog det enda som frodas just nu. Om jag inte räknar ogräset förstås. :(

   Radera