2013-02-24

Februari i mitt hjärta


Jag hör till den skara människor som finner en tjusning i våra olika årstider och jag har inte riktigt förstått de som lämnar landet på vinterhalvåret och bara är här på sommaren för "det är ju ändå den bästa tiden". Obegripligt i min värld. Omväxlingarna i naturen och vädret får mig att uppskatta den tid som är och längta efter det som står bakom dörren och väntar.

Trots det måste jag erkänna att jag har svårt för november (mörk, kall, ingen snö, inget julpynt bara långa mörka dagar) och januari (samma som november, mörk och kall, julglittret städas bort och vardagen har återvänt). Jag har förstått att många tycker februari är årets värsta månad. Jag har aldrig riktigt fattat vad de surrar om. Februari är ju fantastisk men i helgen föll polletten ner för mig (det tog bara drygt 30 år, heja!). Sverige är långt och här i Piteå så är ju februari månaden när allt vänder och vi går över mot den fantastiska vårvintern. Solen stannar längre och längre varje dag, dessutom börjar den värma lite, fåglar börjar kvittra och det börjar droppa från taken.

Februari är liksom månaden när det börjar vara kul att vara ute igen efter alla månader inne. Det är ju utflykter med skidor, blåbärssoppa, mackor, apelsin, sittunderlag, pulka och grillad korv.

2013-02-13

Apropå citroner


Det var lite festligt att hitta trailern för filmen "små citroner gula" när jag precis surrat om att jag blivit kompis med citronen. Det verkar vara en trevlig film. Jag tror bestämt jag måste gå och se den när den kommer på bio!

2013-02-11

Vad jag gör

Försvarsmakten har just nu en kampanj där de undrar vad vi håller på med. Själva gör de skillnad i världen och de tycker vi ska söka till den grundläggande försvarsutbildningen. Kanske försöker man vara roliga och ironiska i reklamen men jag känner att det nog finns en gnutta allvar. Att exempelvis fota sin frukost och baka surdegsbröd är inte lika viktigt som deras uppgift.

Happ, då får de tycka det. Jag tror att vi alla har våra uppgifter här i Sverige. Min är inte att gå den grundläggande försvarsutbildningen utan jag fortsätter baka surdegsbröd och fota min frukost (eller i detta fallet min lunch). En himla trevlig laxsoppa med min nya favoritsmaksättare. Citron. Jag trodde aldrig jag skulle trilla dit för jag och citronen har inte varit så goda vänner tidigare men jag har gett den chans på chans (eftersom alla säger det är så fantastiskt i mat). Så nu är vi bundis och så tighta! Numera finns det alltid citron i min kyl.






2013-02-03

Restgarnskrans

Jag tycker det är kul att återbruka och i mellandagarna gjorde jag en krans med restgarn, en liten julkrans och nån sorts ulliga bollar som jag hittade på en loppis.


Jag kläde in krans och bollar med garn, fäste trådarna och sydde fast dem på kransen. Så här i efterhand så skulle jag nog använt lite lim för att fästa tråden så den sitter kvar bättre på bollarna. Men tjusigt blev det i alla fall.